+31(0)70-205 73 90
·
info@summitadvocaten.nl
·Ma - Zo 24/7
Direct contact
Max Vermeij

Max Vermeij

Advocaat - partner

Telefoon +31(0)70 – 205 73 90
Mobiel   +31(0)6 – 37 47 44 28
Fax         +31(0)70 – 205 73 99

mr. drs. M.J.N. (Max) Vermeij

Max Vermeij is een erudiete en veelzijdige strafrechtadvocaat met ruim twintig jaar ervaring. In 1999 is hij als advocaat-belastingkundige begonnen bij het gerenommeerde Zuidas-kantoor Stibbe. Ingewikkelde fraudezaken, die doorgaans een fiscale component hebben, weet hij daarom als geen ander snel te doorgronden. Dit vermogen om snel tot de kern van het probleem door te dringen zorgt er ook voor dat hij in commune strafzaken kwalitatief hoogwaardige bijstand levert.

In de loop der jaren – vanaf de “cartoonrellen” in 2005/2006 en de verdediging van “Gregorius Nekschot” – heeft Max zich in het bijzonder bekwaamd in het verdedigen van de vrijheid van meningsuiting. Verdachten van de meest uiteenlopende uitingsdelicten (groepsbelediging, aanzetten tot haat/discriminatie, opruiing) zijn bij hem aan het juiste adres. Verbiedt of beperkt de burgemeester uw demonstratie, dan vecht Max Vermeij voor uw demonstratierecht bij de bestuursrechter (voorlopige voorziening).

Max behoort tot het selecte gezelschap van strafrechtadvocaten die op de lijst van de nationale politie staan om rechtsbijstand te leveren aan politiefunctionarissen die verdachte zijn geworden in een strafrechtelijk onderzoek. Maar ook in het politietuchtrecht (disciplinaire procedures) weet Max de juiste weg.

Hij is eveneens gespecialiseerd in cassatieprocedures bij de Hoge Raad en mensenrechtelijke procedures bij – onder meer – het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Zijn uitstekende talenkennis komt daarbij goed van pas – hij adviseert en procedeert moeiteloos in het Engels, Frans en Duits. Pools beheerst hij op A2-niveau.

Max is tevens afgestudeerd (in 1990) in de Culturele antropologie/Niet-Westerse sociologie. Zijn door die studie ontwikkelde vermogen om zich te verplaatsen in andere culturen en opvattingen zorgt ervoor dat hij in strafzaken nooit de menselijke maat uit het oog verliest.

Max is een van de oprichters (in 2014) van Noorduyn Vermeij Van Straalen Advocaten, de voorganger van Summit. Hij is lid van de Nederlandse Vereniging van Advocaten-Belastingkundigen (NVAB), de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA), de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken (VCAS) en de European Criminal Bar Association (ECBA). Max publiceert geregeld in vakbladen.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten staat Max geregistreerd als strafrechtspecialist (in o.a. algemeen commuun strafrecht, financieel economisch strafrecht, fiscaal strafrecht, internationaal strafrecht en milieustrafrecht), cassatiespecialist (strafrecht) en specialist in het bestuursrecht en handhavingsrecht. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Expertise

  • Financieel economisch strafrecht
  • Commuun strafrecht
  • Fiscaal strafrecht
  • Internationaal strafrecht
  • Milieustrafrecht
  • Cassaties (strafrecht)
  • Bestuursrechtelijk handhavingsrecht