+31(0)70-205 73 90
·
info@summitadvocaten.nl
·Ma - Zo 24/7
Direct contact
Carolien Noorduyn

Carolien Noorduyn

Advocaat - partner

Telefoon +31(0)70 – 205 73 90
Mobiel    +31(0)6 – 28 65 68 47

mr. C.W. (Carolien) Noorduyn

Carolien legt zich al ruim twintig jaar toe op de verdediging in fraudezaken en grotere commune onderzoeken. Dat merkt u meteen als u met haar kennismaakt. Ongeacht de omvang van de zaak en ongeacht de complexiteit komt zij met trefzekere vragen op de snelste manier tot de kern van het probleem. Vanaf dat moment bouwt ze de verdediging op, vastberaden tot aan het einde.

Carolien is bevlogen en empathisch en laat haar cliënten nooit vallen, ook niet in de moeilijkste omstandigheden.

Met onzin moet niemand bij haar aankomen; zij gaat zelf ook niet met onzin naar de rechter, en de rechter weet dat. Ze heeft een reputatie om zuinig op te zijn. Carolien is direct in haar benadering, diplomatiek als dat nodig is, geducht en charmant. Ze schrijft haar stukken bondig en zeer precies en laat weg wat geen waarde heeft. Zo werd ze bijna vanzelf een specialist in het voeren van cassatieprocedures.

Haar klantenkring bestaat uit ondernemingen, bestuursorganen en zorginstellingen, maar ook uit beleidsbepalers, medici (die zij ook met succes bijstaat in tuchtrechtelijke procedures), politieagenten en spelers uit het bedrijfsleven, de financiële wereld en het vastgoed. Haar netwerk is grenzeloos; zij wil winnen wat er te winnen valt, maar blijft altijd realistisch, en dat maakt haar één van de beste advocaten op haar vakgebied.

Carolien studeerde straf- en privaatrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde een Master in criminologie aan de University of Cambridge (UK). Zij werkte twee jaar bij het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad voordat zij haar carrière in de advocatuur bij Sjöcrona van Stigt advocaten begon. Zij is één van de oprichters van het huidige kantoor in 2014. Carolien is lid van de European Criminal Bar Association (the ECBA), de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (de NVSA) en bestuurslid van de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken (VCAS). Carolien treedt op als docent bij de Universiteit Leiden en in de permanente opleiding van advocaten. Zij heeft meerdere publicaties op haar naam staan.

Carolien staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd als strafrechtspecialist (in o.a. algemeen commuun strafrecht, financieel economisch strafrecht, fiscaal strafrecht, internationaal strafrecht en milieustrafrecht), cassatiespecialist (strafrecht) en tuchtrechtadvocaat. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Expertise

  • Financieel economisch strafrecht
  • Commuun strafrecht
  • Fiscaal strafrecht
  • Internationaal strafrecht
  • Milieustrafrecht
  • Cassaties (strafrecht)
  • Tuchtrecht