+31(0)70-205 73 90
·
info@summitadvocaten.nl
·Ma - Zo 24/7
Direct contact
Willem Koops

Willem Koops

Advocaat - partner

Telefoon +31(0)70 – 205 73 90
Mobiel    +31(0)6 – 46 11 76 44

mr. W.J. (Willem) Koops

Willem is een scherpzinnig advocaat en een begenadigd spreker en debater. Hoewel hij alle terreinen van het strafrecht beheerst, hebben vooral fraudezaken zijn warme belangstelling en excelleert hij in de behandeling daarvan. Het belang van de cliënt en het bereiken van het best mogelijke resultaat staan daarbij altijd centraal. In overleg met opsporingsinstanties als de FIOD, de NVWA, het OM of de AFM, of in een juridisch gevecht op het scherpst van de snede in de rechtszaal, benut hij alle mogelijkheden die het recht biedt om de cliënt van dienst te zijn. Ook – misschien wel vooral – in grote, complexe zaken met uiteenlopende belangen, meerdere partijen en verschillende speelvelden. Willem is bekwaam in het schaken op meerdere borden.

Niet iedere zaak is te winnen, maar Willem boekte vele successen in grote en kleinere zaken, ook wanneer dat niet werd verwacht. Door te focussen op de kern van de zaak en doeltreffend gebruik te maken van het arsenaal van de advocaat bereikt hij regelmatig aanzienlijke resultaten. Zijn kennis van wet en recht en zijn inzicht in de zakelijke wereld stellen hem in staat om voor iedere klant het optimale resultaat te bereiken.

Zijn talenten zijn in de juridische wereld niet onopgemerkt gebleven. Willem wordt regelmatig gevraagd als spreker op congressen en is recent benoemd tot rechter-plaatsvervanger. Hij beschikt over een uitgebreid netwerk van specialisten dat hem nog beter in staat stelt cliënten met complexe juridische problemen alomvattend te bedienen.

Willem staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd als strafrechtspecialist (in o.a. algemeen commuun strafrecht, financieel economisch strafrecht, fiscaal strafrecht, internationaal strafrecht, milieustrafrecht en uit- en overleveringszaken). Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Expertise

  • Financieel economisch strafrecht
  • Commuun strafrecht
  • Fiscaal strafrecht
  • Internationaal strafrecht
  • Milieustrafrecht
  • Tuchtrecht