+31(0)70-205 73 90
·
info@summitadvocaten.nl
·Ma - Zo 24/7
Direct contact
Idriss van Straalen

Idriss van Straalen

Advocaat - partner

Telefoon +31(0)70 – 205 73 90
Mobiel    +31(0)6 – 51 20 16 66

mr. I. (Idriss) van Straalen

Idriss van Straalen is een ervaren en analytisch scherpe strafrechtadvocaat, die snel tot de kern van een zaak doordringt. Zijn praktijk omvat grote en complexe geweldszaken (moord, doodslag, overvallen) drugszaken, fraude- en witwaszaken, ontnemingszaken, zedenzaken en vermogenscriminaliteit. Voorts treedt hij op in cassatiezaken. Hij verdedigt bedrijven en privépersonen, waaronder advocaten, directeuren, ondernemers en bekende Nederlanders.

Idriss staat bekend als een kundige advocaat die de belangen van zijn cliënten, zo nodig, op het scherpst van de snede verdedigt. Dat leidt niet zelden tot vrijspraken, ontslag van rechtsvervolging of een ander gunstig resultaat.

Idriss begon in 1998 als advocaat bij Moszkowicz Advocaten in Maastricht. In 2005 stapte hij over naar Salomons van der Valk Advocaten in Den Haag, waar hij in 2008 als partner toetrad. In 2014 was hij medeoprichter van het kantoor Noorduyn Vermeij van Straalen Advocaten, dat sinds 1 maart 2021 is overgegaan in Summit Advocaten. 

Hij is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) en van de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken (VCAS), is penningmeester van de Stichting Strafrechtpraktijk en treedt op als docent en redacteur van diverse cursusinstanties zoals de VU Law Academy Amsterdam, Jurisdidact en PO-Online. 

In 2019 is hij bovendien benoemd tot raadsheer-plaatsvervanger.
Bij de Nederlandse Orde van Advocaten is Idriss ingeschreven op de rechtsgebieden strafrecht, cassatie en tuchtrecht. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. 

Expertise

  • Commuun strafrecht
  • Financieel economisch strafrecht
  • Fiscaal strafrecht
  • Internationaal strafrecht
  • Milieustrafrecht
  • Cassaties (strafrecht)
  • Tuchtrecht