+31(0)70-205 73 90
·
info@summitadvocaten.nl
·Ma - Zo 24/7
Direct contact
Michiel Glas

Michiel Glas

Advocaat - partner

Telefoon +31(0)70 – 205 73 90
Mobiel    +31(0)6 – 21 54 28 45

M.G.P. (Michiel) Glas

Per 1 januari 2023 is Michiel toegetreden tot de maatschap van Summit Advocaten. Michiel is sinds 2012 advocaat en heeft tussendoor enige tijd als officier van justitie en rechter gewerkt. Zijn uitstapje naar de zittende en staande magistratuur heeft hem in positief opzicht gevormd als advocaat en maakt dat hij als geen ander weet wat er voor nodig is om een zaak te kunnen winnen.

Michiel behandelt hoofdzakelijk commune strafzaken en bestuursrechtzaken. Hij heeft een voorliefde voor ingewikkelde juridische vraagstukken, maar behandelt met evenveel inzet en flair een relatief eenvoudige politierechterzitting. Hij heeft een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en beschikt over uitstekende vakinhoudelijke kennis. Michiel beschouwt het als een voorrecht om de laatste jurisprudentie van de Hoge Raad te mogen bestuderen om zich daar vervolgens ter zitting op te kunnen beroepen. Hij is daarbij maatschappelijk geëngageerd en zeer betrokken bij het wel en wee van zijn cliënten.

Michiel heeft meerdere publicaties op zijn naam staan en is oprichter en bestuurslid van de Haagse Vereniging van Strafrechtadvocaten.

Expertise

  • Commuun strafrecht
  • Financieel economisch strafrecht
  • Milieustrafrecht
  • Internationaal strafrecht
  • Bestuursrecht